ezgif.com-gif-maker-3.png

Eurolym ICT Updates

Waarom is een EDR-oplossing essentieel voor uw MKB-bedrijf?

Waarom is een EDR-oplossing essentieel voor uw MKB-bedrijf?

Er zijn nog nooit zoveel cyberaanvallen geweest als in het afgelopen jaar. Hierbij maakte het niet uit hoe groot een bedrijf was, of binnen welke branche het betreffende bedrijf actief was. We moeten er met zijn allen rekening mee houden dat de hoeveelheid aanvallen in de wereld waarin wij nu leven alleen maar zal toenemen. Dit komt voornamelijk doordat de scherpzinnigheid en complexiteit van deze aanvallen alleen maar toe zal nemen. 

Preventief handelen op het gebied van cybersecurity is zeker geen onoverbodige luxe, maar u moet als organisatie er wel van bewust zijn dat de perfectie preventie niet bestaat op dit gebied. Het is zeer aannemelijk dat het meerendeel van de organisaties op een gegeven moment te maken krijgt met een aanval. 

Dat is ook precies het punt waar Endpoint Detection and Response (EDR) meerwaarde voor uw organisatie kan bieden. 

Endpoint Detection and Response (EDR)

Een EDR-oplossing kijkt non-stop (24/7) mee naar alle processen op het gebied van endpoints die plaatsvinden. Het gedrag wordt dus door het systeem nauwlettend in de gaten gehouden. Op het moment dat er zich iets afwijkend voordoet zal de EDR direct ingrijpen. Dit ingrijpen gebeurt als volgt:

  • Het betreffende proces wordt direct stopgezet 
  • De computer wordt direct geïsoleerd van het netwerk 
  • Verdere uitbreiding van het virus op het netwerk wordt vermeden

Vooral de versnelde responsetijd en geoptimaliseerd inzicht in alle aanwezige endpoints zijn zeer onderscheidend te noemen bij de EDR. 

Wist u dat?

Alle voordelen op een rijtje

EDR zorgt ervoor dat onopgemerkte bedreigingen automatisch worden opgepikt. Zowel het detecteren van eventuele bedreigingen als de responseacties die hieraan gekoppeld worden zijn volledig geautomatiseerd. EDR neemt zelf de touwtjes in handen voor uw organisatie. 

EDR geeft inzicht in alle endpoints zoals computers en servers. Op een dashboard zijn analyses en scans altijd real time te volgen, hierdoor is het voor een organisatie mogelijk om snel in te grijpen. 

  • Helpt bij ‘ransomware’ door het systeem terug te zetten in de staat, vlak voordat de infectie plaatsvond
  • Maakt gebruik van ‘artificial intelligence’ technieken om bedreigingen te detecteren en te voorkomen
  • Wanneer een bedreiging gezien wordt, wordt er vooraf, tijdens en achteraf bijgehouden wat het gevolg is geweest van deze aanval. Dit wordt gedaan zodat de situatie teruggezet kan worden naar een moment vóór de infectie
  • Door meer en slimmere technieken te gebruiken zal uw systeem minder belast worden waardoor traagheid wordt vermeden

Niet zeker van uw beveiliging?

Neem contact op!

Bent u nog niet helemaal zeker over de status van uw cybersecurity en wilt u hier graag met ons over in gesprek gaan?
Vul dan het formulier hiernaast in of neem contact op. Op deze manier kunnen wij u vrijblijvend adviseren over nieuwe mogelijkheden en kansen om uw beveiliging naar een hoger niveau te tillen. 

0180 - 221 488

Adres
Tiendweg 58, K8
2931LC – Krimpen aan de Lek

E-mailadres
info@eurolym.nl

KVK-nummer
24491038